JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensken som ska ta beröringsfri haptik till vardagen

Beröringsfri haptik är vad brittiska Ultrahaptics utvecklat sedan starten för drygt tre år sedan. Företaget använder små ultraljudssändare för att skapa en känsla av beröring och rörelse. Nu ska Anders Hakfelt, närmast från en ledande position i Accenture, bana väg för tekniken ut på marknaden.

– Jag är väldigt glad att börja på Ultrahaptics just i denna stund. Efterfrågan på fängslande upplevelser växer exponentiellt med nya funktioner såsom augmented reality och virtual reality och Ultrahaptics teknik skapar enorma möjligheter inom detta område, säger Anders Hakfelt i ett pressmeddelande.

Svensken pluggade en gång i tiden på Chalmers i Göteborg. Närmast kommer han från Accenture. Där satt han i ledningsgruppen i Fjord, som är Accentures konstruktions- och innovationsföretag.

Nu tar han klivet in i uppstartsföretaget Ultrahaptics, där har får titeln Global VP Product and Marketing.

Ultrahaptics utvecklar beröringsfri haptik där ultraljudssändare ger återkoppling. Med företagets teknik går det att skapa virtuella knappar och virtuella vridreglage, som upplevs som verkliga knappar och reglage i luften.

Strax före elektronikmässan Electronica i München i november förra året lanserade företaget ett första utvecklingspaketet – UHDK5 Touch Development Kit – för utvärdering av geststyrning med taktil återkoppling (länk).

– Vår ambition är att göra haptik till ett naturligt inslag i framtida kundupplevelser, säger Anders Hakfelt.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)