JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Från Neonode till Jondetech

Anders Jansson, närmast från Neonode, har tagit över som teknikchef på Jondetech. Närmast står kommersialisering av företagets tunna och billiga ir-sensor på agendan.

– Vi är på väg att ta Jondetech och vår ir-sensorteknologi till nästa nivå, säger Robert Ekström, vd på Jondetech i ett pressmeddelande.

I mars tog företaget in 50 miljoner kronor av Pareto Securities i en nyemissionen. Pengarna ska användas för att utveckla nya tillämpningar – det handlar främst om att skapa lösningar där utrymmet är begränsat.

– Avgörande för att lyckas är att fortsätta utveckla vår teknologi och skapa fler applikationer för företag med behov av vår ir-sensor. Med Anders gedigna erfarenhet kommer vi kunna ta dessa viktiga steg, fortsätter Robert Ekström.

Anders Jansson har lång erfarenhet av elektronik, tillverkning och sensorer från Neonode, där han haft titeln Principal engineer liksom Team Manager Electronics.

Sedan år 2003 har Jondetech utvecklat en ir-sensor som känner av temperaturskillnad och bygger på nanoteknik. Den är extremt tunn – världens tunnaste enligt företaget – formbar och kan tillverkas billigt i stora volymer.

Sensorn passar väl i alla sammanhang där temperatur eller värmeflöden ska mätas och utrymmet är begränsat menar företaget och nämner områden som fastigheter, intelligenta hem, uppkopplade städer, miljö- och energiteknik, konsumentelektronik, bilar, kläder, medicinteknik och säkerhetslösningar.

– Jag ser en enorm potential i den unika ir-sensor som Jondetech utvecklat och det ska bli spännande att få vara med på den resan som företaget har framför sig, säger Anders Jansson i samma pressmeddelande.

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)