JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Snart behöver du inte längre fundera på om du ska ta med en batteribank eller en bränslecellsladdare när du lämnar bebodda trakter. Det lilla börsnoterade bränslecellsföretaget myFC tänker kombinera dem i en produkt kallad Jaq Hybrid.

Bränslecellsladdaren Jaq premiärvisade pås mobilmässan i Barcelona för två år (länk) sedan men går ännu inte att beställa från myFC:s hemsida. Laddaren går enkelt ned i fickan och elektriciteten skapas när ett laddkort som innehåller vanligt vatten och salt stoppas in i laddaren. Ett laddkort ska räcka att ladda en modern smartmobil.

Nu ersätts Jaq med en hybridlösning som kompletterats med en batteribank. Inget sägs dock om storleken på batteribanken, vad priset blir eller när produkten börjar säljas.

– Ingen av produkterna på hybridplattformen är lanserad ännu, så de detaljerna får vi återkomma till. Men: hela syftet med plattformen är att kunna använda olika storlekar på både cell och batteri, med en laddlogik som är vald för att kunna ta det bästa av båda världarna. De huvudsakliga försäljningskanalerna är precis som tidigare mobiloperatörer och –distributörer, skriver företaget i ett email till Elektroniktidningen.

JAQ Hybrid får premiär på Mobile World Congress i Shanghai i juni. Då kommer företaget också att släppa fler detaljer.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)