JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

2018 blir första året det kommer att finnas fler LTE-abonnemang än GSM- och 3G-abonnemang. Ericsson sätter siffrorna till 2,6 miljarder, 1,9 miljarder respektive 2,4 miljarder i den senaste upplagan sin rapport Mobility Report som släpptes i går.

I Mobility Report, som uppdateras med jämna mellanrum, spår Ericsson vad som kommer att hända de kommande fem åren. Går man därför direkt till 2022 kan man konstatera att det kommer att finnas 5 miljarder LTE-abonneman runt om i världen vilket kommer att vara sju gånger fler än GSM/Edge och fyra gånger fler än 3G.

Tittar man på trafiken så färdades 8,8 exabyte data genom näten per månad varav hälften kom från video. År 2022 spås det öka till 71 exabyte drivet av framförallt video som står för två tredjedelar.

Tittar man istället på den kommande 5G-standarden tror Ericsson att näten kommer att täcka områden där 15 procent av jordens befolkning finns i slutet av 2022. Om man bortser från IoT så kommer antalet abonnemang att vara 500 miljoner. 

När det gäller IoT tror Ericsson att det kommer att finnas 18 miljarder uppkopplade apparater men specificerar inte fördelningen mellan olika generationer av mobilnäten.

Hela rapporten finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus