JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Fordon, industri och konsumentprodukter måste få tillgång till noggrannare positionering. Det anser Bosch, Geo++, Mitsubishi Electric och U-blox som bildat Sapcorda – ett samriskbolag som ska realisera öppen hårdvaru- och systemoberoende satellitnavigation som ger positionen på någon centimeter när.

– Tillsammans vill vi skapa en GNSS-positioneringstjänst som fullt ut stöder kraven hos sensorer för positionering inom fordonssektorn. Endast genom att addera inbyggd säkerhet och högsta precision kommer automatiserad körning att kunna bli verklighet, säger Jumana Al-Sibai på Robert Bosch i ett pressmeddelande.

De fyra företagen anser att dagens positionstjänster över GNSS – Global Navigation Satellite System – inte når upp i den precision som kommer att krävas framöver. Därför bildar de samriskbolaget Sapcorda som ska leverera ytterst noggranna satellitnavigationstjänster över hela världen.

Enligt företagen kommer tjänsterna att vara utformade för att betjäna fordons-, industri- och konsumentmarknader. Realtidstjänsten kommer att levereras i ett öppet format som inte är bundet till mottagarens hårdvara eller system.

Var och ett av de fyra företagen ska bidra med den egna expertisen för att nå målet. Med sin lösning vänder de sig till systemintegratörer, OEM-tillverkare och tillverkare av satellitmottagare.

Mer information kommer att bli tillgänglig senare i år.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)