JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Advantech öppnar nordiskt kontor i Sverige

Kontoret läggs i Kista, med Carlo Talamo som chef, och ska vara ett led i det taiwanesiska företagets pågående expansion i Europa.

I Kista kommer det att finnas både säljare och ingenjörer. Advantech har just anställt en ny FAE i Stockholm.

Carlo Talamo blir lokal chef. Han har varit nordisk säljchef inom inbyggda system och IoT sedan februari i fjol.

Hans-Peter Nüdling

– Carlo Talamo har omfattande erfarenhet på den här marknaden och är dessutom, kanske ännu viktigare, en lokal förmåga, säger Hans-Peter Nüdling, Advantechs Europachef inom Embedded IoT.

Kontoret blir Advantechs trettonde i Europa. Det ska hjälpa företaget att snabbare och effektivare engagera sig med kunder i regionen varav det finns ett växande antal i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Advantech beskriver Kista som en av världens största ICT-kluster – en hubb för telekom och IT, några minuter från Stockholm och mittemellan Bromma och Arlanda.

Advantech grundades 1981 och säljer industriella datorkomponenter och -plattformar. Målet just nu är att bygga upp ett ekosystem som inkluderar företagets klassiska hårdvara, men också mjukvara och tjänster.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)