JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB har sex lediga platser

För ett år sedan startade ABB tillväxthubben Synerleap i hjärtat av ABB:s forskningscenter i Västerås. Hittills har 19 entreprenörsföretag fått möjlighet att ansluta sig till hubben, som totalt kommer att kunna ta emot 25 stycken. Kanske passar ditt företag in?

Iden bakom Synerleap är dubbelbottnad. Här får snabbfotade entreprenörsföretag som ABB väljer ut under 18 månader en gräddfil till koncernens affärsområden och företagets kunder. De får också nyttja robotlabb och annan infrastruktur för sin utveckling. Samtidigt är tanken att de antagna företagen ska bidra med en entreprenörskultur som ska ge ABB en energikick.

Peter Löfgren

– Hösten ser spännande ut. Vi har många företag på ingång och en uppsjö av diskussioner och möjligheter mellan medlemsföretagen, ABB och våra samarbetspartners. Vi har ökat interaktionstakten med en faktor tio, vilket hjälper oss att korta innovationscykeltiderna, säger Peter Löfgren, initiativtagare till och vd för Synerleap.

Totalt har Synerleap plats för 25 företag. När ett företag tagit sig förbi ABB:s granskning – där representanter från de olika affärsdivisionerna, forskning och utveckling samt investeringverksamhet sitter med – får personalen fri access till alla öppna ytor vid ABB:s forskningscenter i Västerås.

Sedan starten för ett år sedan har 19 företag fått grönt kort av ABB.

Fyra var klara redan från start: Gleechi, Evothings Labs, Mobilaris och Nodd. Uppsalaföretaget, som arbetar med notationer som kan föra över kunskap på ett överskådligt sätt utan ord, har dock redan flyttat ut, men är kvar som alumniföretag.

Övriga företag som hittills antagits till gemenskapen är Acosense, Bipon, Imagimob, Percepio, Cognibotics, Suncom Garage, Boldarc, Build-r, Penny, Adaptive Simulation, Cbot, Einride, Eze System, Freelway, 1080 Motion och Lumenradio.

Således finns det i skrivande stund sex vakanta platser. Företag står på kö, men ser du att ditt företag kan bidra till ABB:s tillväxt kan det vara värt att ta kontakt med Synerleap.

Synerleap-teamets strategi är att addera ett till två företag i månaden, vilket är lagom med tanke på att maxtiden att sitta i lokalerna är 18 månader.

– Det finns så mycket smarta hjärnor som används för att skapa appar som hamnar i AppStore och knappt nyttjas. Om de i stället används för att förbättra industrin så ger det enormt mycket värde, säger Peter Löfgren.

Tillväxthubben är ett samarbete mellan flera aktörer, bland annat Vinnova, Robotdalen, Automation Region, Almi Företagspartner, Västerås Science Park, Mälardalens högskola, forskningsinstitutet Rise och Create Business Incubator.

Läs även:
ABB krokar arm med svenska startups (länk).
Var ABB – bejaka passionen (länk).

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)