JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Större lokaler, bättre tillgänglighet och bättre ventilation är tre faktorer som ska göra att kunderna trivs bättre i Swerea IVF:s nygamla EMC-labb i Mölndal.

– Att öka kompetensen hos de anställda på det enskilda företaget kring EMC-tester är vårt huvudmål och då är det extra viktigt att de trivs i våra lokaler, säger Hans Grönqvist på Swerea IVF i ett pressmeddelande.

EMC-laboratoriet är ett så kallat Pre-compliance labb där företag på egen hand kan testa produkter som är under utveckling för att undersöka om de uppfyller EMC-direktivet och andra standarder. 

Förutom i Mölndal har Swerea IVF även EMC-labb i Nacka och Arlöv. Labben kan nyttjas av företag som är medlemmar i Swerea IVF:s EMC-nätverk och dessutom har personal som genomgått nödvändig utbildning. 

I huvudsak är labben byggda för tester enligt CISPR 32, som är den vanligaste standarden. Investeringar har också gjorts för att kunna testa enligt CISPR 25, vilken är vanligt förekommande i fordonssammanhang.

Förutom EMC-provning finns utrustningar och kompetens inom SEM, EDS, SAM och TEM för mikroanalys, klimatkammare för temperaturcykling och miljötestning samt specialutrustning för vibrationsprovning och mekanisk chocktestning exempelvis elektriska lödfogar samt mikrofokusröntgen.

– Det är värdefullt att vi som ingenjörer som arbetar med elektronikutveckling själva kan komma hit och testa produkter på prototypstadiet utan lång väntetid eller att det kostar en förmögenhet, säger Jan Lewerentz på Cpac Systems som är en del av Volvo Group i pressmedelandet.

Tester som kan utföras är:
• Utstrålad emission (till 6 GHz)
• Ledningsbunden emission
• Tålighet mot Burst upp till 4 kV (snabba transienter)
• Tålighet mot Surge upp till 4 kV (åskskydd)
• Tålighet mot ESD upp till 30 kV (elektrostatisk urladdning)
• Tålighet mot ledningsbundna kontinuerliga störningar
• Tålighet mot påstrålat fält (till 1 GHz).
 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)