JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Uppsalaföretaget Unibap, som utvecklar mycket robusta processorkort, tog hem Teknikföretagens innovationspris på underleverantörsmässan Elmia Subcontraktor. Företaget får därmed nyttja designtjänster till ett värde av 100 000 kronor hos Shift Design & Strategy.

De tävlande startup-företagen hade en minut på sig att pitcha sin marknadsmodell och juryn gjorde sin bedömning utifrån sex kriterier: affärsidé, skalbarhet, global applicerbarhet, kompetens i teamet, unicitet och marknadspotential. Dessutom lade juryn på egen hand till kriteriet bästa pitch.

– Det känns väldigt bra och det är ett resultat av en interdisciplinär belysning av rymdteknik, AI och robotik. De tillsammans utgör en app för intelligent industriell automation, säger Unibaps vd Fredrik Bruhn i ett pressmeddelande.

Företaget grundades år 2013 som en avknoppning från Mälardalens högskola för att kommersialisera en beräkningsstark datormodul för kritiska system i standardformatet Qseven. Modulen har tagits fram med hjälp av svenska rymdforskare och robustheten handlar bland annat om felrättning som skyddar mot kosmisk strålning medan beräkningskraften kommer från ett heterogent system med både grafikkärnor, cpu och FPGA.

En längre artikel om Unibap finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)