JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Nu drar Chalmers igång Nordens första så kallade Micromasterprogram, som är en ny form av längre sammanhållen onlineutbildning. Inriktningen är mot fordonsteknik och innehållet har utvecklats tillsammans med Volvo Cars, Volvokoncernen och Zenuity.

På schemat står el- och hybridfordon, trafiksäkerhet, sensorer, övervakning och beslutsfattande i autonoma trafiksystem.

Programmet Emerging Automotive Technologies riktar sig mot yrkesverksamma som kanske vill byta bransch, men kan också vara ett sätt att på distans förbereda sig för studier inom fordonsteknik på Chalmers campus.

Med en godkänd Micromasters kan man tillgodoräkna sig 20 högskolepoäng på något av Chalmers två masterprogram inom fordonsområdet.

– För oss är detta en angelägen, utmanande och spännande satsning. Formatet Micromaster ger oss en möjlighet att tänka nytt i en form som bygger på vår redan starka och nära samverkan med näringslivet, säger Maria Knutson Wedel, Chalmers vicerektor för utbildning och livslångt lärande i ett pressmeddelande.

Emerging Automotive Technologies börjar den första mars i år och är nu öppet för inskrivning.

Själva programformatet är utvecklat av amerikanska EdX, med rötter i MIT och Harvard. Hittills har EdX lanserat Micromasterprogram ihop med 25 olika universitet, varav sex i Europa. Globalt erbjuder EdX 46 Micromasterprogram – detta är det första inom fordonsteknik.

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)