JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Fordon, innovation och medicinteknik får var sin dag under SEE, årets elektronikmässa som arrangeras i Kista den 24-26 april.

Scandinavian Electronics Event eller kort och gott SEE går av stapeln varannat år och vill vara en mötesplats för den svenska elektronikbranschen. I år har de tre dagarna fått varsitt tema som ska prägla presentationerna på scenerna.

Keynotetalare för fordonsdagen är Salah Hadi från Autoliv som ska prata om ”Innovativa kamerasystemslösningar för bilar, nu och framtiden”.

Vilka de övriga blir är ännu inte klart.

Precis som de senaste gångerna startar mässan med en paneldebatt. Årets tema är ”Förutsättningar i Sverige för elektronikindustrins tillväxt – en grundbult för digitalisering och industri 4.0”. 

En annan punkt som återkommer är SM i handlödning. I år är det torsdagen den 26 april som gäller, med fyra deltävlingar. Uppgiften är att på kortast möjliga tid löda av ett antal komponenter på ett mönsterkort och därefter ersätta dessa med nya komponenter. Senast vanns den tävlingen av Joakim Värnberg från Note i Torsby.

Mer information och kostnadsfri anmälan finns här (länk). 

På SEE kommer det att finnas en hundra kvadratmeter stor yta inriktad på elektronik och skapande kallad Electronic Space. Den är tänkt som en arena för tävlingar, uppdrag och aktiviteter som drivs av den ideella föreningen Incido. Arbetet sker med hjälp av mentorer, en metod som kallas Mentorspace och kommer från KTH:s forskningsverksamhet med bland annat professor Mark T Smith som ansvarig.

Deltagarna arbetar i team och kommer både från gymnasie- och högskolor. För deltagarna innebär det en möjlighet att öva och tillämpa teoretiska begrepp genom att ha tillgång till en mentor med tillämpad kunskap för respektive uppdrag.

I entrén hittar du Showcase Sweden, en specialutställning för unga som lyfter innovativa lösningar och framtidsfrågor. Bland deltagarna i år finns Vetenskapens hus, Högskolan i Borås, Sensible Solutions, 4light och Hands-on Science. Tanken bakom Showcase Sweden är att ge gymnasieungdomar en chans att upptäcka möjligheterna i elektronikbranschen.

Den 25 april bjuder SEE på en särskild temadag för lärare och studie- och yrkesvägledare (SYV).

Samma dag delas Inission Award ut, tävlingen där vinnaren får konsulttimmar av Prevas, och hjälp med produktionsanpassning och tillverkning av kontraktstillverkaren Inission.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SEE arrangeras av Stockholmsmässan på uppdrag av branschorganisationen Svensk Elektronik. Mer information och kostnadsfri registrering finns här (länk).

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)