JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AQ byter vd och vinner Scania

Västeråsföretaget AQ Groups grundare Claes Mellgren lämnar vd-stolen efter åtta år. Anders Carlsson, närmast från ABB, tar över senast den första september. Samtidigt med vd-bytet avslöjar företaget att det ska börja tillverka kompletta elektriska distributionssystem för Scanias busschassi.

Claes Mellgren

– Det här är första gången vi kan börja leverera kablage till Scanias chassi, säger Claes Mellgren, vd för AQ Group i ett pressmeddelande.

Enligt Claes Mellgren är avtalet med Scania en viktig milstolpe för AQ Group.

Tillverkningen sker i Litauen och leveranserna ska börja i mitten av nästa år.

– Det bekräftar vår tro på att vi kan ta marknadsandelar genom att vara pålitliga när det gäller leveransprestanda och kvalitet, säger han i pressmeddelandet.

Samtidigt begär Claes Mellgren att få lämna sin position som vd och koncernchef efter åtta år.

Anders Carlsson blir ny vd och koncernchef. I dagsläget är han divisionschef för ABB Electrification Products i Norra Europa, likaså sitter han i ABB:s svenska koncernledning.

Anders Carlsson

– Jag ser verkligen fram mot att få ta över som vd efter Claes och att få leda ett globalt entreprenörsdrivet företag med unik kompetens inom kontraktstillverkning och teknikutveckling, säger Anders Carlsson i pressmeddelandet.

Claes Mellgren fortsätter att medverka i utvecklingen av AQ i sin roll som föreslagen styrelseledamot och största aktieägare efter att han lämnat posten som vd och koncernchef.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)