JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

EMBEDDED WORLD Congatec tror att dess köp av Realtime systems (RTS) kommer att kunna öka upptaget av hypervisorer inom IIoT and Industri 4.0.

De två tyska företagen annonserade köpet under andra dagen av mässan Embedded World, som pågår just nu i Nürnberg. RTS blir ett oberoende helägt dotterbolag till Congatec. 

En hypervisor är ett program som kör flera operativsystem parallellt på samma processor. det kallas virtualisering. Den möjlighet som RTS erbjuder är att köra realtidsoperativsystem parallellt med generella operativsystem, på x86-multikärnor.

RTS grundades 2006 och hypervisorn var nästan klar som produkt när Elektroniktidningen träffade företaget på Embedded World ett år senare. Redan då demonstrerades hypervisorn på ett Congatec-kort, med en Intel Core Duo-processor.

Congatec är en av de stora tillverkarna av inbyggnadsdatorkort och -moduler. Företaget levererar även mjukvara i form av Bios och BSP:er som stöd för sin hårdvara.

Med köpet av RTS, som grundades 2006, får Congatec ytterligare en mjukvarukomponent att erbjuda: en hypervisor för realtidstillämpningar.

– Congatecs strategi är att förenkla användandet av teknik för inbyggda system och allteftersom uppkopplad IIoT och Industri 4.0 blir alltmer komplex, är en av de viktigaste strategiska greppen för att möta den uppgiften, att investera i mjukvara, säger Congatecs vd Jason Carlson.

Enligt Jason Carlson är en realtidshypervisor precis vad IIoT och Industri 4.0-system behöver. Företaget kommer att vidareutveckla hypervisorn för den marknaden, specifikt bland annat för tillämpningar inom transportsektorn.

Ur Congatecs synvinkel blir skillnaden att företaget får access till Congatecs världsomspännande nät av säljare och tekniksupport. Företaget har kunder inom robotik, automation, medicinteknik och test och mät – alla är branscher där även Congatec har kunder.

Utöver IIoT och Industri 4.0 dyker nya kundmöjligheter för RTS just nu upp inom broadcasting och strömmande media.

BILDEN: Congatecs och Realtime systems vd skakar hand – Jason Carlson och Gerd Lammers.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)