JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Svenska kraftnät och Spring by Fortum startar ett pilotprojekt kring Eatons energilösning UPS-as-a-Reserve (Upsaar) som betalar datahallar för att låta sina reservbatterier mata elnätet.

Tjänsten Upsaar kompenserar företag för att omedelbart justera energiförbrukningen för att hjälpa elnätet att undvika strömavbrott. Datacenter kan tillfälligt minska efterfrågan eller till och med återföra el till elnätet. 

Energimarknaden håller på att gå över till förnybar el, vilket gör produktionen mer oförutsägbar och därmed blir det svårare att göra prognoser för att balansera strömförsörjningen. 

Du som vill veta mer kan besöka datacenterkonferensen Energy Smart i Stockholm nästa vecka den 13 mars. Den sponsras av Eaton och vänder sig både till dig inom energi- och den digitala infrastrukturbranschen. 

Eaton och Fortum kommer att hålla presentation om hur avbrottsfri kraft kan fungera som virtuella kraftverk och generera intäkter. Ett datacenter kan förvänta sig att få upp till 500 000 kronor per MWh som tillförs elnätet per år.

Mats Wiman

– Sverige ligger i framkant när det gäller den senaste tekniken för förnybar energi och vi är övertygade om att detta är en modell som andra länder och organisationer kommer att söka efterlikna framöver, säger Mats Wiman, Projektchef på Eaton.

– För branschen är den här nyheten nästa steg mot att göra det möjligt för datacenter inom hela regionen att ge tillbaka kapacitet till elnätet.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)