JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Digi-Key över två miljarder dollar

När siffrorna är sammanräknade visar det sig att den amerikanska komponentdistributören Digi-Key växte med 26 procent förra året. Det betyder att företaget för första gången passerat tvåmiljarderstrecket – vilket skedde med råge när omsättningen landade på 2,3 miljarder dollar.

Det går inte att säga annat än att Digi-Keys koncept har varit lyckat. Företaget har konsekvent koncentrerat sin lagerverksamhet kring den lilla orten Thief River Falls i amerikanske Minnesota.

I Thief River Falls lagrar Digi-Key ett större utbud komponenter än någon annan distributör i samma bransch. Strategin har bäddat för en tillväxt som är mer än dubbelt så hög jämfört med andra i samma bransch, hävdar företaget.

Att hemorten är viktig bevisar fjolårets nyanställningar. Under 2017 anställde företaget 170 personer, varav 140 i Thief River Falls.

– Vårt ursprungliga åtagande var att skapa 100 nya jobb i Thief River Falls per år under tio års tid, utöver de 3 200 som redan arbetar där 2017. Det var konservativ, vi har redan överskridit vår plan, säger Rick Trontvet, företagets Vice President of Administration i ett pressmeddelande.

Och satsningen på hemorten fortsätter. I april sätter företaget spaden i marken för att börja bygga ut sitt lager – det handlar om en fyra våningar hög byggnad som adderar 200 000 kvadratmeter till den befintliga anläggningen.

Lagret ska byggas under en treårsperiod och engagera 250 till 300 byggnadsarbetare, uppskattar Digi-Key. Investeringen beräknas initialt till över 300 miljoner dollar.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)