JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

På japanskt initiativ har ett internationellt projekt startat som syftar till att ta fram en standard med en metodik för att realisera och upprätthålla trovärdighet i IoT-system och IoT-tjänster. Om en månad bjuder den tekniska kommittén SEK TK IoT in till uppstartmöte för de som är intresserade att bidra.

Projektet som nu drar igång heter ”a methodology for trustworthiness of IoT systems/services”. Planen är att arbetet ska riktas mot generella IoT-system eller IoT-tjänster som är gemensamma för olika områden, och alltså inte något särskilt tillämpningsområde. Som exempel på innehåll ges bland annat modellering av system och tjänster, respons baserat på risker samt samarbete och delning av information.

Tillhör du ett företag, en organisation, en myndighet eller högskola med intressen av detta är du välkommen att delta och bidra med arbete genom den tekniska kommittén SEK TK IoT, som har ett första möte den 28 maj.

Mötet hålls i Kista hos SEK Svensk Elstandard som är svensk medlem i IEC, den internationella organisationen för standardisering inom el och elektronik.

Här kan du anmäl dig: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus