JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Charge Amps in i Australien

Stockholmsföretaget Charge Amps – som utvecklar produkter för att ladda elbilar – har ingått ett samarbete med Evolution i Melbourne som ska hjälpa det svenska företaget att nå ut på den australiensiska marknaden.

– Om man ska ha något fastmonterat vid uppfarten där hemma, så tycker vi att det också ska vara snyggt och coolt och Charge Amps erbjuder precis det, säger Russ Shepherd, vd och grundare till Evolution i ett pressmeddelande.

Australien är enligt Charge Amps en marknad med mycket stor potential för elbilsladdning. Nyligen släpptes en studie som visar att 90 procent av bilarna på australiensiska vägar kan var elbilar till år 2050.

För drygt sex år sedan drog Charge Amps igång sin verksamhet i ett garage i Sollentuna. Grundaren Fredrik Jonsson hade en Nissan Leaf, men insåg att det saknades lämpliga laddprodukter. I våras köpte det kommunala elbolaget Skellefteå Kraft 16,7 procent av Charge Amps.

Idag säljs företagets produkter i över 30 länder. Sedan tidigare även i Oceanien genom ett samarbete med Blue Cars i Nya Zeeland.

I sortimentet ingår laddkablar och laddstationer för hemmaladdning liksom molntjänster för exempelvis övervakning och debitering. Utveckling och tillverkning sker i Sverige.

– Vi älskar kvaliteten på de fysiska produkterna såväl som utseendet på den stödjande mjukvaran från Charge Amps. Ingen annan tillverkare har en lösning som är så komplett och stilfull som detta just nu och därför är vi så otroligt stolta och glada att vi kan samarbeta med Charge Amps för att få dessa fantastiska produkter till Australien, påpekar Russ Shepherd, i samma pressmeddelande.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)