JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECS-keynote: Så kan öppenkod riva en kodsilo

Öppenkod kan motverka den risk för isolering som finns i inbyggnadsvärlden, genom samarbeten över vitt skilda tillämpningsområde. Det är budskapet från en huvudtalarna på den svenska inbyggnadskonferensen ECS i november.

Philippe Krief

Talaren är Philippe Krief,  forskningsdirektör på stiftelsen Eclipse.  

Det finns allt fler standarder och plattformar i inbyggnadsvärlden, inom allt från automation till transport, med vitt skilda funktionaliteter. Alla bygger sina egna standarder och plattformar och det uppstår ett ”Internet of Silos”.

Genom öppen kollaboration och öppen innovation i öppenkodsprojekt kan kan kodsilor rivas, enligt Philippe Krief, Därmed skapa en effektivare utvecklingsmiljö.

Han kommer att använda projekten Robmosys and Appstacle som exempel på samarbeten och  ge tips om hur projekt av detta slag kan bedrivas utan att kompromissa parternas individuella mål.

Talet har rubriken 'Why the Embedded World needs Open Source Communities”

Hela programmet för ECS-konferensen den 6–7 november i Kista, kommer att släppas inom några veckor. 

Magnus Frodigh

Ytterligare en programpunkt som är klar är det första huvudtalet, som har rubriken ”5G – Connecting Everything”. Talare är den tillförordnade chefen för Ericsson Research, Magnus Frodigh.

Han kommer att tala om hur industrin kan utnyttja 5G och Edge Computing som innebär att tunga beräkningar avlastas till kraftfull hårdvara några millisekunder bort från ändnoden.

ECS arrangeras årligen av föreningen Svensk Elektronik. Enligt arrangören har antalet konferensbidrag slagit rekordi år – räknat de som är av hög kvalitet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)