JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Danderydsföretaget Tobii kompletterar produktportföljen med den minsta ögonföljningsenheten hittills. Tobii Pro Nano är tänkt att användas med bärbara datorer och surfplattor för att studera hur dessa används i miljöer som sjukhus, universitetscampus eller köpcentra.

– Vi vill göra eyetracking mer tillgängligt och effektivt och samtidigt möta den växande efterfrågan på flexibilitet när det gäller undersökningsplatser, säger Tom Englund i ett pressmeddelande.

Tobii Pro Nano ansluts via USB-porten till en Windows-baserad dator eller surfplatta. Efter en snabb kalibrering samlar den in data för ögonföljning med en samplingsfrekvens på 60 Hertz. Data som genereras ger insikter om mänskligt beteende som är mycket användbara inom forskningsfält såsom psykologi, kognitionsvetenskap, marknadsföring och beteendeekonomi.

I likhet med Tobii Pros övriga ögonföljare är den integrerad med programvaran Tobii Pro Lab som används för att utforma studierna, analysera insamlad data och visualisera resultaten. Andra biometriska data såsom EEG och GSR (hudens konduktans) kan synkroniseras med data för ögonföljning för att få en djupare förståelse för mänskligt beteende.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)