JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Shortlink ska använda den ir-sensor som Jondetech utvecklat för att detektera närvaro i en framtida konsumentprodukt. Planen är att produkten ska lanseras under första halvan av nästa år, i första hand i Europa.

– Jondetechs sensor har en mycket gynnsam form- och prisfaktor och vi ser goda möjligheter att använda sensorn i flera aktuella utvecklingsprojekt, säger Martin Valfridsson, vd på Shortlink, i ett pressmeddelande.

Svenska Jondetech påstår sig ha utvecklat världens minsta ir-sensorer – de är extremt tunna, bara 0,17 mm i höjdled. Därmed kan de integreras i många produkter där andra sensorer helt enkelt inte ryms.

Efter en tids prototyptest har Shortlink – som utvecklar strömsnål elektronik för trådlös kommunikation – beslutat att gå vidare med Jondetechs sensorer i en produkt som företaget utvecklar till en icke namngiven kund. Tanken är att den lilla sensorn ska indikera närvaro av en person och aktiverar en fjärrkontroll i produkten.

 – Ett intressant och aktuellt applikationsområde som passar perfekt för vår sensor, säger Robert Ekström, vd på Jondetech, i samma pressmeddelande.

Här kan du läsa en längre artikel om Jondetech (länk).

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)