JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Myfc:s powerbank ska hjälpa att ladda Afrika

2 000 enheter av bränslecellsladdaren JAQ Hybrid ska Myfc levereras till Trenditrade 21, verksamt i Afrika. Därmed har det svenska företaget fått sin genombrottsorder på den kontinenten.

Det handlar om en första beställning av bränslecellsladdare med tillhörande bränslekort till Trenditrade 21, en franchise till Nashuakoncernen som levererar smarta kontorslösningar till stora delar av Subsahariska Afrika.

Avtalet är det svenska företagets första i Afrika.

– Det är ett genombrott för oss att ha fått vår första order i Sub-Sahara. Detta är marknader med hög efterfrågan på lösningar av mobilitetsutmaningarna, som bristande eller underdimensionerad infrastruktur för att ladda mobiltelefonen, säger Björn Westerholm, vd för Myfc i ett pressmeddelande.

Sub-Sahara är Subsahariska Afrika, alltså Afrika söder om Sahara.

– Regionen var tidig med användandet av mobila digitala tjänster som till exempel e-betalningar, och gapet mellan användarnas behov och vad infrastrukturen kan tillgodose bara ökar, påpekar Björn Westerholm.

Planen är att laddarna ska börja levereras under årets andra kvartal. Bränslekortet som följer med är en ny generation som enligt Myfc har nästan dubbelt energiinnehåll mot tidigare.

JAQ Hybrid tillverkas av Note i Kina (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus