JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Namnbyte på Farnell, igen

”Farnell, ett Avnet-företag” är vad du ska säga från och med nu. Glöm ”Farnell element14”.

Det är inte första gången företaget byter namn, även om de flesta – om vi ska vara ärliga – nog helt enkelt fortsatt att säga ”Farnell” genom alla åren och namnjusteringarna.

I en pressrelease om nyordningen går Farnell igenom sin namnhistoria. Efter att företaget grundades så tidigt som 1939 behöll det sitt namn ”AC Farnell Limited” fram till 1996 när det anslöt sig till amerikanska Newark Electronics och döptes om till ”Premier Farnell”.

År 2008 döptes det om till ”Farnell element14” vilket anknöt till dess mäktiga användarforum Element14. 

År 2016 blev företaget en del av Avnet som nu bestämt att efterledet ska bytas ut.  ”Farnell, an Avnet company” är det meningen att vi ska säga nu. Avnets nordamerikanska dotterbolag Newark element14 byter namn enligt samma mönster, till ”Newark, an Avnet Company.”

Avnet har tagit en stor del av av elektroniknäringskedjan under sitt tak genom en serie uppköp. ”Från idé till global distribution” som företaget själv beskriver det. ”Det spar tid och pengar”, säger Farnell. 

Kunden kan ha en enda partner från prototyp till volymproduktion. Och att nu haka på ”ett Avnet-företag” till namnet är ett sätt att synliggöra detta.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)