JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. JLT säkrar framtiden i hamnen

Växjöföretaget JLT Mobile Computers, som utvecklar och tillverkar stryktåliga datorer, har tecknat ett femårigt utvärderningsavtal med Navis, som levererar terminaloperativsystemet för hamnsegmentet. Det svenska företaget är den första hårdvarutillverkaren att teckna ett liknande avtal.

Amerikansk Navis hanterar en klar majoritet av världens alla containertransporter och företagets terminaloperativsystem är det allra vanligaste på marknaden. 340 hamnar i 80 länder använder Navis system.

Nu har JLT ingått ett avtal med Navis som innebära att det svenska företagets alla datorer för hamnsegmentet under de närmaste fem åren kommer att valideras för alla större releaser av terminaloperativsystemet Navis N4. Valideringen garanterar att utrustningen är kompatibel med nya versioner av mjukvaran och att installationen fungerar som den ska.

JLT har samarbetat med Navis sedan tidigare, men detta är det första fleråriga avtalet.  

Företagets datorer i Verso-serien är specifikt framtagna för hamnar där de har flera användningsområden. De kan till exempel monteras inuti kabinen på en lyftkran eller i en truck. Likaså kan de användas utomhus.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)