JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

”Se upp!” hojtar en parkerad Mercedes åt två fotgängare när de är på väg att oförsiktigt kliva ut i gatan. Det är en konceptbil som tänker utanför boxen när det gäller trafiksäkerhet. Tro det eller ej men den kan till och med placera ut en varningstriangel.

Trots att Mercedesen egentligen står parkerad kan den tydligen inte låta bli att fortsätta upprätthålla trafiksäkerheten, och till och med hjälpsamt lägga sig i, när det är på väg att hända något farligt. Varje parkerad bil fungerar som en liten skolpolis.

Men hur kan en bil placera ut en varningstriangel? 

Jo, triangeln har hjul och motor, såklart! Inte bara bara bilar kan köra sig själva i Mercedes säkerhetsvision, utan även varningstrianglar. Det är som en framtid designad av seriefiguren Skalman – de flesta av hans uppfinningar är om man tänker efter autonoma fordon, i och för sig med fötter och inte med hjul.

Mercedes konceptbil utnyttjar varningsskyltar flitigt. De projiceras i bakrutan när bilen bromsar och fälls upp på taket samtidigt som Skalmanmodellen öppnar sin kattlucka och rullar ut och ställer sig på vakt.

När bilen stannat för att släppa förbi gångtrafikanter signalerar den med ljus i fronten att det är okej att passera. Dessutom berättar den för bilen bakom – i en varningsskylt projicerad i bakrutan – att det är folk på vägen.

Bilen har babymonitor till bilbarnstolen i baksätet – mycket bättre än att fippla med backspegeln. Monitorn ger inte bara video utan rapporterar även temperatur, puls och andning samt hur länge babyn sovit. 

Du kan titta på Mercedes Benz film nedan.    

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)