JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En första strategisk order för Jondetech

Jondetech har utvecklat en liten och billig ir-sensor som nu definitivt tar plats i en produkt från Shortlink. Efter en rad tunga år får det svenska sensorföretaget en första order för en mindre förproduktionsserie som samtidigt öppnar för ytterligare utvecklingsprojekt framöver.

– Det här är vår första strategiska order. Det är vår viktigaste order hittills som gör att vi kommer in i ett skalbart sammanhang, säger Per Lindeberg, vd på Jondetech, när Elektroniktidningen ringer upp för att fråga vad "en första order" egentligen innebär.

Egentligen är detta företagets andra order. Men tidigare har sensorn tagit plats hos ett produktbolag, medan den nu kommit in i ett skalbart samanhang via elektronikkonsulten Shortlink, som utvecklar strömsnål elektronik för trådlös kommunikation.

– Vi är glada över att vi fann Jondetechs sensor för denna tillämpning. Sensorns flexibilitet och kostnadseffektivitet gör att vi också ser fram emot att att kunna använda sensorn i flera aktuella och framtida utvecklingsprojekt, säger Martin Valfridsson, vd på Shortlink, i ett pressmeddelande.

I höstas tog Shortlink – efter en tids prototyptest – beslutet att gå vidare med Jondetechs sensorer i en produkt som företaget utvecklar till en icke namngiven kund.

Sedan dess har det gemensamma utvecklingsarbetet av en närvarodetektor för ett dispensersystem fortsatt. Den lilla ir-sensorn har integrerats i en styrenhet, med syfte att indikera närvaro av en person och samtidigt minska strömförbrukningen.

Nu har Shortlink lagt en första order för en mindre förproduktionsserie värd cirka 19 000 kronor.

– Jag är jätteglad över att vi nu kan realisera den första ordern med ShortLink, som är specialistat på design, utveckling och integration av avancerade i elektronikprodukter och vi ser öppnar upp för vår sensor, säger Per Lindeberg.

Svenska Jondetech påstår sig ha utvecklat världens minsta ir-sensorer – de är extremt tunna, bara 0,17 mm i höjdled. Därmed kan de integreras i många produkter där andra sensorer helt enkelt inte ryms.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus