JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I våras blev det officiellt att Högskolan Väst blir först i Sverige att dra igång nätbaserade magister- och masterutbildningar inom robotik och automation. Nu utvecklar lärosätet även onlineutbildningar på forskarnivå. Förhoppningen är att kunna erbjuda en första utbildning redan i slutet av detta år.

– Vi vill göra pedagogiska satsningar för att bli en komplett utbildnings- och forskningsmiljö inom området produktionsteknik - hela vägen från grundnivå till forskarnivå och att det ska vara möjligt att bygga kompetens via onlineutbildning, säger Kristina Eriksson, projektledare på Högskolan Väst, i ett pressmeddelande.

Från denna höst kan Högskolan Västs magister- och masterutbildningar i robotik och automation läsas på distans. Parallellt med detta slipar lärosätet på nästa satsning.

– Högskolan bedriver idag världsledande forskning i produktionsteknik och är väl etablerade i forskningssammanhang internationellt. Nu behöver vi också få till fler internationellt gångbara spetsutbildningar som kan nå utanför Sveriges gränser, säger Kristina Eriksson.

Forskning som hon syftar på bedrivs i nära samverkan med industriföretag, främst GKN Aerospace, Innovatum och Brogrens Industries. Likaså kopplas samarbetet tätt samman med indiska VIT University och danska University College of Northern Denmark.

Projektet heter MOULIN – Master Online och finansieras av KK-stiftelsen, initialt med 4,4 miljoner kronor.

De tre forskningsområden på Högskolan Väst som är berörda är:

  • Produktionsprocesser
  • Produktionssystem
  • Industriellt arbetsintegrerat lärande, I-AIL

Planen är att starta en första utbildning i slutet på 2019.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus