JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Förslag: En miljard dollar till att byta ut Huawei

Lagförslaget kommer från en kommitté i kongressen och är tänkt att underlätta för mindre telekomoperatörer att byta ut utrustning från Huawei och andra kinesiska leverantörer. Först måste dock förslaget antas av kongressen.

Precis som så många gånger förr åberopar lagstiftarna oron för att den nationella säkerheten riskeras med produkter från Huawei och andra, framförallt kinesiska, leverantörer.

Om lagförslaget, som har stöd av både republikaner och demokrater, går igenom kommer den amerikanska regleringsmyndigheten FCC – Federal Communications Commission – att sköta det praktiska. FCC ska både skapa en lista över osäkra leverantörer och betala ut bidragen.

En annan del av förslaget, som går under namnet The Secure and Trusted Communications Network Act (länk), gör det förbjudet att använda federala medel för att köpa utrustning från Huawei och andra företag som anses hota landets säkerhet.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)