JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Amerikanska myndigheter undersöker enligt Financial Times möjligheten att låna ut pengar till företag som Ericsson och Nokia. Motivet är att matcha de lån som Huawei får på hemmaplan och som används till att ge kunderna generösa finansieringsvillkor.

– Vi gav upp vår självständighet inom telekommunikationsutrustning för decennier sedan och nu inser vi att detta kanske inte har varit det bästa valet ur nationell säkerhetssynpunkt, säger en hög regeringstjänsteman till tidningen Financial Times och tillägger:

– Om vi inte gör det, kan Huawei snart vara det enda alternativet för de som vill lansera 5G-nätverk.

Washington har lobbat runt om i världen för att Huawei inte ska få delta i upphandlingen av 5G, framgångarna har dock varit begränsade. Ekonomiskt stöd i form av billiga lån skulle kunna vara ett alternativt sätt att begränsa Huaweis framfart.

Enligt artikeln i Financial Times har Huawei billiga lån hos statliga kinesiska banker som kan användas för att ge kunderna längre avbetalningstider än vad konkurrenterna normalt klarar.

Washington ser också Open RAN som ett sätt att få in nya leverantörer och öka konkurrensen. Open RAN standardiserar gränssnitt på olika nivåer i mobilnäten vilket gör det enklare för mindre spelare att komma in och leverera delar av nätet.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)