JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I fredags öppnade ABB sitt nya robotcenter i Västerås. De 25 robotarna ska inspirera och bidra till att kunderna blir bättre inom robotautomation.

Det 1 000 kvadratmeter stora demo-, test- och utbildningscentret ligger i ABB Robotics huvudkontor på Finnslätten i Västerås och består av fler än 25 industrirobotar, inklusive de senaste medlemmarna i Yumifamiljen.

Det går att testa svetsprogrammering, maskinbetjäning och kollaborativa lösningar samt att utbilda sig brett, i allt från programmering till robotoperatör. Kunder och andra besökare kan också få uppleva tillverkningsmiljöer i en virtuell verklighet i Robotstudio för att förstå hur VR och digitala tvillingar kan vara till hjälp vid bland annat virtuell drifttagning.

– Vårt nya Robotics Experience Center har byggts för att dela ABB:s kunnande, teknologi och erfarenhet inom robotautomation med våra kunder, universitet och högskolor, ingenjörer och produktionsexperter från olika industrier runt om i landet. Vi vill tillsammans med dem utveckla innovativa lösningar för ett konkurrenskraftigt Sverige, säger Dennis Helfridsson i ett pressmeddelande.

Han är chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation i Sverige och tillträdande vd för ABB Sverige.

Särskilt små och medelstora företag, som saknar eget kunnande på området, har nytta av Robotics Experience Center, framhåller ABB.

MER LÄSNING: