JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

De senaste dagarna har det cirkulerat rykten om att USA skulle blockera tyska Infineons köp av amerikanska Cypress med hänvisning till säkerhetsintressen. Nu meddelar Infineon att CFIUS, den amerikanska myndighet som granskat affären, gett klartecken.

The Committee on Foreign Investment in the United States, eller kort och gott CFIUS, är en mäktig myndighet som stoppat olika affärer i halvledarbranschen, bland annat Infineons försök att köpa Wolfspeed för tre år sedan och kinesiskt kapital från att ta över Lattice hösten 2017. Går man längre tillbaka stoppade CFIUS Huaweis köp av 3Com år 2008.

Efter några dagar av rykten om att CFIUS även skulle stoppa Infineons köp av Cypress skickade det tyska bolaget ut ett pressmeddelande strax efter midnatt att affären får klartecken. Dock återstår ett godkännande från Kina och några andra praktiska detaljer innan affären är i hamn.

Det var den 3 juni i fjol (länk) som Infineon lade ett bud på nio miljarder euro på Cypress. Infineon är starkt inom krafthalvledare, sensorer och säkerhetslösningar. Cypress portfölj består bland annat av styrkretsar och NOR-flash, liksom mjukvara och kretsar för att koppla upp system.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)