JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Alelion beviljas 45 miljoner i kredit

En fabrik som volymtillverkar litiumjonbatterier mitt i fordonsklustret på Hisingen i Göteborg. Så såg batteritillverkaren Alelions framtid ut för ett år sedan. Nu lever företaget på kredit.

När Alelions största kund våren 2019 beslutade att ta hem tillverkningen av litiumjonbatterier för den egna truckflottan fick det stora konsekvenser för den svenska batteritillverkaren.

Direkt drog företaget i svångremmen, men den stora utmaningen är intäktssidan skriver företaget vd Åsa Nordström i bokslutskommunikén för helåret 2019. Här kan den läsas (länk).

Nu meddelar företaget att det förlängt det lån på 30 miljoner kronor som förfaller i mars. Dessutom har det beviljats en checkkredit på ytterligare 15 miljoner kronor med hjälp av ägargarantier.

Krediterna löper över ett år och ska ge bolaget möjlighet att säkra den långsiktiga finansieringen. Bolagets ledning och styrelse skriver i ett pressmeddelande att de kommer att fortsatt att analysera kapitalbehovet och utvärdera olika alternativ.

–Tillsammans med vår styrelse kommer vi nu att se över hur vi skall säkra vårt mer långsiktiga finansieringsbehov men kan framför allt ha ett fortsatt fokus på våra projekt och både nya och befintliga kunder, adderar Åsa Nordström, vd för Alelion ett pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)