JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

I morgon öppnar fyra utlysningar inom Fordonsstrategisk Forskning och Innovation (FFI) . En av dem fokuserar på elektronik, mjukvara och kommunikation.

De aktuella FFI-utlysningarna är:

  • Elektronik, mjukvara och kommunikation: Med det här erbjudandet vill Vinnova stödja projekt som ökar kompetens och utveckling i fordonssektorn med hjälp av forskning och innovation inom elektronik, mjukvara eller kommunikation.
  • Trafiksäkerhet och automatiserade fordon: Projekten som får stöd inom detta ska bidrar till nollvisionen samt till automatisering av fordon och transportsystem.
  • Effektiva och uppkopplade transportsystem: Projekten som får stöd här ska bidrar till mer effektivt och hållbart nyttjande av tid, fordon och infrastruktur för gods- och persontransporter, och då framförallt med fokus på affärsmodellens och människans roll för systemvinster.
  • Hållbar produktion: Med det här erbjudandet vill Vinnova stödja projekt som bidrar till att producera fordon, drivlinor och komponenter i en hållbar process.

Med dessa erbjudanden vänder sig myndigheten till forskningsutförare, industri, akademi, institut med flera och samverkan mellan olika parter uppmuntras.

Överlag gäller att ett projekt som mest kan få 50 procent i stöd och att finansieringen pågår maximalt i fyra år. Däremot finns det inget spikat maxbelopp för ett projekt, men riktlinjen är att varje enskilt projekt måste ha minst 25 procent medfinansiering från industrin. Kraven skiljer sig dock en aning mellan olika delprojekt, så läs igenom vad som gäller för det som intresserar dig.

Sista dagen för ansökan är i samtliga fall är den 9:e juni och myndigheten lovar att beslut meddelas till den 20:e oktober i år.
Än går det inte att anmäla sig, men här kan du hitta mer information (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)