JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Optronic satsar i Finland

Optronikspecialisten Optronic öppnar säljkontor i Finland. Som ett första steg anställer företaget Olli-Pekka Porkka som säljare med bas i Lahti.

– Som Nordens ledande tjänsteföretag inom optronikprodukter känns det naturligt att finnas på den teknikstarka finska marknaden, säger Mikael Westergren, sälj- och marknadschef på Optronic i ett pressmeddelande.

Optronic utvecklar och tillverkar optiska sensorer och produkter riktade mot industrin. Det handlar bland annat om system för automation, säkerhet, logistik och lantbruk.

Sedan tidigare har företaget verksamhet i Stockholm och Skellefteå.

Nu står en expansion med ett säljkontor Finland på agendan.

– Det finns så många högaktuella områden där optronik används – Medtech och Life Science till exempel – så vi bedömer att det är en mängd bolag som är intressanta för oss och vi för dem, säger Mikael Westergren om den finländska satsningen.

Till att börja med kommer företagets säljaktiviteter att rikta in sig mot Uleåborg- och Helsingforsregionen. Där finns idag ett stort antal startup-bolag inom elektronik – företag som har vuxit fram efter nedläggningen av Nokias mobiltillverkning.

– När det kommer till att kombinera optik med elektronik har Optronic en branschledande kompetens som borde vara intressant för den finska startup-marknaden där man är i behov av en partner som kan hjälpa till med hela utveckling- och tillverkningskedjan, säger Olli-Pekka Porkka i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)