JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. SKF övervakar med teknik från Lumenradio

Svenska SKF har tagit hjälp av Lumenradio för att utveckla en trådlös sensor. Sensorn är en del av ett nytt övervakningssystem som automatiskt monitorerar roterande utrustning.

SKF:s nya övervakningssystem – KF Enlight Collect Imx-1 System – mäter vibration och temperatur hos roterande utrustning. Det kombinerar SKF:s kompetens inom maskinövervakning med den meshradio som IoT-bolaget Lumenradio utvecklat.

I botten finns Lumenradios operativsystem MiraOS, som företaget tidigare utnämnt till världens strömsnålaste i sitt slag. Noderna använder meshnät som i slutänden innebär hög tillförlitlighet i radiokommunikationen och därmed även låg energiförbrukning.

– Den låga energiförbrukningen var en av de främsta anledningarna till att SKF valde att arbeta med Lumenradio. Det gör att sensorer kan köra på ett enda batteri under många år, vanligtvis hela livslängden, säger Chris G. James, på SKF i ett pressmeddelande, och adderar:

– Det skapar en perfekt lösning för tuffa miljöer, till exempel pappersbruk eller livsmedelsproduktionsanläggningar där du vill undvika onödigt batteriunderhåll

Sensornätverket kräver ingen befintlig infrastruktur såsom wifi eller liknande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)