JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Covid-19 fortsätter att skörda mässoffer. I början av mars flyttades den tyska kraftmässan PCIM och likaledes tyska produktionsmässan SMTconnect fram från början av maj till sista veckan i juli. Nu ställs båda mässor in fysiskt – istället lovas ett virtuellt event.

Kraftmässan PCIM och produktionsmässan SMTconnect skulle gå parallellt i tyska Nürnberg – först mellan den 5:e och 7:e maj, men i mars togs beslutet att flyttar fram dem till den 28:e och 30 juli.

Nu tvingas arrangörerna till ett nytt utspel då Tyskland beslutat att förbjuda alla större händelser i landet till och med slutet av augusti 2020. Så från att ha försökt ladda om några månader senare för att satsa på ett nytt lyckat event med rekordmånga utställare och besökare stoppas de två mässorna helt.

Istället arbetar arrangörerna med att utveckla ett digitalt format, som gör att utställare och konferenstalare kan nå ut till deltagare på nytt sätt. Exakt vad det innebär är inte klart, men det talas om onlinekonferens med så kallade on-demand-lösningar för interaktiva presentationer.

Kraftmässan planerar att den digitala presentationen ska pågå mellan den 7:e och 8:e juli. SMTconnect nämner inga datum. Samtidigt lovar båda mässarrangörer att ytterligare information ska komma inom kort.

Planen är att PCIM och SMTconnect slår upp dörrarna i Nürnberg nästan gång mellan den 4:e och 6:e maj år 2021.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)