JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Covid-19 fortsätter att skörda mässoffer. I början av mars flyttades den tyska kraftmässan PCIM och likaledes tyska produktionsmässan SMTconnect fram från början av maj till sista veckan i juli. Nu ställs båda mässor in fysiskt – istället lovas ett virtuellt event.

Kraftmässan PCIM och produktionsmässan SMTconnect skulle gå parallellt i tyska Nürnberg – först mellan den 5:e och 7:e maj, men i mars togs beslutet att flyttar fram dem till den 28:e och 30 juli.

Nu tvingas arrangörerna till ett nytt utspel då Tyskland beslutat att förbjuda alla större händelser i landet till och med slutet av augusti 2020. Så från att ha försökt ladda om några månader senare för att satsa på ett nytt lyckat event med rekordmånga utställare och besökare stoppas de två mässorna helt.

Istället arbetar arrangörerna med att utveckla ett digitalt format, som gör att utställare och konferenstalare kan nå ut till deltagare på nytt sätt. Exakt vad det innebär är inte klart, men det talas om onlinekonferens med så kallade on-demand-lösningar för interaktiva presentationer.

Kraftmässan planerar att den digitala presentationen ska pågå mellan den 7:e och 8:e juli. SMTconnect nämner inga datum. Samtidigt lovar båda mässarrangörer att ytterligare information ska komma inom kort.

Planen är att PCIM och SMTconnect slår upp dörrarna i Nürnberg nästan gång mellan den 4:e och 6:e maj år 2021.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus