JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Hisilicon, Huaweis halvledarbolag, tar sig in på plats tio när IC Insights nu presenterar siffrorna för årets första kvartal.

Av de tio största halvledarbolagen har sex huvudkontor i USA, två i Sydkorea, en i Taiwan och för första gången finns ett med huvudkontor i Kina. Inget europeiskt bolag kvalar längre in på listan som omfattar företag med egna fabriker, fabrikslösa halvledartillverkare liksom foundries.

Intel toppar inte bara listan, utan företaget har också en mycket bra tillväxt jämfört med första kvartalet förra året. Företaget ökade omsättningen med 23 procent till 19,5 miljarder dollar. Tvåan Samsung växte med 15 procent till 14,8 miljarder dollar. Att det inte gick bättre hänger samman med nedgången på minnesmarknaden.

Trea i IC Insights ranking över de tio största är foundryt TSMC. Företaget växte med hela 45 procent till 10,3 miljarder dollar.

Störst tillväxt har dock Hisilicon som ökade med 49 procent till 2,7 miljarder dollar. Därmed tog företaget sig in på en tiondeplats. Enligt IC Insights kommer över 90 procent av Hisilicons omsättning från moderbolaget Huawei.

De tio största halvledarbolagen hade en genomsnittlig tillväxt på 16 procent vilket är klart bättre än hela marknaden som ökade med 7 procent.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)