JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Corona får Midsummer att accelerera i Europa

Den pågående pandemin har övertygat svenska Midsummer om behovet av att expandera med fler produktionsanläggningar i Europa. Det framgår i företagets rapport för årets första kvartal.

Sedan slutet av förra året har Midsummer känt av ett ökat intresse för sina solpaneler, men produktionskapaciteten i Järfälla hänger inte med.

Innan pandemin slog till med full kraft var tanken att säkerställa behovet med hjälp av nya och befintliga kunder i Kina, men nu är det tydligt att företaget inte kan räkna med några större volymer därifrån innan 2021.

Det tillsammans med att Midummer anser att solceller ska tillverkas där de ska användas har gjort att företaget nu planerar att expandera med ett antal produktionsanläggningar i Europa.

I sin delårsrapport skriver företaget att det fått fin respons på sina planer att etablera sig i flera regioner i södra Europa samt att företaget just nu håller på att förhandla med organisationer och myndigheter för att hitta bästa möjliga lösning. Målet är att mångdubbla leveranskapaciteten i Europa under 2021.

Som kuriosa nämner företaget i sin delårsrapport att Järfälla kommun samlat in spillbitar från produktionen i Järfällafabriken. Det handlar om bitar av genomskinligt folie som sedan kunnat användas för att tillverka visir.

Under årets första kvartal uppgick företagets nettoomsättning till 42,8 miljoner kronor. Det kan jämföras med 26,8 miljoner kronor för motsvarande kvartal förra året.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)