JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Piezomotor stärker kassan

Uppsalaföretaget Piezomotor – som utvecklar starka mikromotorer baserade på piezoelektriska material – genomför en riktad nyemission som tillför 25 miljoner kronor. Pengarna ska användas för fortsatt tillväxt och försäljningsexpansion.

Tecknare i nyemissionen är Länsförsäkringar Fonder.

– Med stärkt finansiering kan vi öka takten ytterligare i till exempel vår rekrytering på säljsidan, säger Anders Kottenauer, vd på Piezomotor, i ett pressmeddelande och adderar:

– Det känns väldigt bra att ytterligare en institutionell investerare väljer att investera i Piezomotor

Anders Kottenauer tillträdde som vd för ett drygt år sedan. Då tog han över efter Johan Westermark, som lämnade vd-stolen efter närmare sex år. Johan Westermark tog Piezomotor från att vara ett onoterat innovationsbolag till att bli en leverantör till stora teknikbolag.

Vd-bytet skedde i samband med att företaget beslutat att skala upp verksamheten ordentligt – något som i sin tur var resultatet av att företaget utvecklat en ny mikromotorteknik, kallad LINK, på uppdrag av vad Piezomotor benämner som ”ett av världens största teknikbolag”. Den nyutvecklade motorn siktar på telekomsektorn och är anpassad för just höga volymer.

I februari i år meddelande Piezomotor att det lagt en beställning på produktionsutrustning för slutmontering av LINK i mångmiljonvolym. Planen har hela tiden varit att produktionen ska dra igång under detta år för att därefter skalas upp till riktigt höga volymer. Hur denna tidsplanen håller i och med pandemin som pågår framkommer inte.

Den kommande anläggningen ligger i Uppsala, där ska Piezomotor slutmontera, testa och packa sina motorer.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)