JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EG köper Weab

EG Electronics har köpt samtliga aktier i kontraktstillverkaren Weab, kort för Wermlands Elektronik AB. Företaget har fabrik i Torsby för tillverkning av avancerad elektronik.

– EG Electronics har samarbetat med Weab i flera projekt genom åren och när nu Weab blir en helt integrerad del av vårt affärsområde Electronics kan vi på ett tydligare och mer effektivt sätt erbjuda våra kunder helhetslösningar inklusive montering och testning av produkter, säger Elisabet Österlund, vd på EG Electronics i ett pressmeddelande.

– Vi tror också att många av våra svenska och även nordiska kunder ser fördelar med att ha produktionen i närområdet, adderar hon.

Weab är specialister på montering av kretskort och kablage i små och mellanstora serier, samt även på ingjutning av elektronik och kablage. Kunderna finns främst inom fordonssegmentet, försvarsindustrin och övrig industrielektronik.

Det är Weabs tidigare ägare Per Olov Olsén och Patrik Nygren som säljer företaget tillsammans med Torsby Bygg och Montage AB. Även efter ägarbytet kommer Per Olov Olsén att fortsätta som vd medan Patrik Nygren förblir teknikchef,

– Vi ser mycket positivt på EG Electronics övertagande av verksamheten, då vi nu hamnar i en större struktur och får tillgång till ytterligare säljresurser, kontakter och organisatoriskt stöd, kommenterar Per Olov Olsén i pressmeddelandet.

Det aktuella förvärvet innebär att Weab blir en del av affärsområde Electronics inom Kamicgruppen, där EG Electronics ingår.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)