JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Mannen bakom den benförankrade hörapparaten – Bo Håkansson – blir hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. Han är professor i elektroteknik på Chalmers och står bakom världsledande forskning kring fortledning av ljudvågor i mänskligt ben.

– Teknik och hälsa är ett viktigt samverkansområde för Sahlgrenska akademin och Chalmers där Bo Håkansson gjort mycket starka insatser. Han är en mycket värdig hedersdoktor, och vi är oerhört glada att kunna utnämna honom, säger Agneta Holmäng, professor vid Sahlgrenska akademin, i ett pressmeddelande.

Bo Håkanssons forskning har lett till att hörapparater förankrade i skallbenet idag finns att tillgå över hela världen. Han ligger också bakom vidareutvecklingen och den industriella satsningen på implanterbara hörapparater.

I motiveringen till utnämningen lyfts även samverkansprojektet kring utvecklingen av viljestyrda handrörelser i armproteser fram. Denna utveckling har väckt stor internationell uppmärksamhet och bidragit till att sätta Sahlgrenska akademin i fokus.

Sahlgrenska akademins styrelse skriver:

Forskningsframgångarna har inneburit industriell expansion i Göteborgsområdet med företagen Cochlear, Oticon Medical och Integrum, för att nämna några. Förutsättningen för de translationella forskningsprojekt som har utvecklats inom området vid Sahlgrenska akademin är det nära samarbetet med professor Bo Håkansson och Chalmers tekniska högskola.

Sahlgrenska akademin är Göteborgs universitets medicinska fakultet med utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)