JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En skruvmejsel för din robotarm

Den ser inte ute som en klassisk skruvmejsel men passar olika kollaborativa robotar och utför repetitiva uppgifter som att montera små skruvar med exakt samma åtdragningsmoment.

Skruvmejseln kommer från danska Onrobot och passar bland annat på kollaborativa robotar från danska Universal Robots och på ABB:s robot Yumi.

– Det här är en av våra mest avancerade produkter hittills, säger företagets vd Enrico Krog Iversen i ett pressmeddelande.

För att programmera skruvmejseln ska det räcka med att ange den önskade skruvlängden och värdet på vridmomentet i användargränssnittet som finns i handkontrollen till roboten. Utgående från värden kan skruvmejseln beräkna vilken hastighet och kraft som krävs för en jämn och noggrann skruvdragning. Dessutom kan skruvmejseln upptäcka felaktig skruvlängd.

Onrobot påpekar att den unika z-axeln drar åt skruvarna inuti verktyget så att de rör sig automatiskt när robotarmen hamnar i rätt läge, vilket minskar robotarmens rörelse och ytterligare programmering.

Skruvmejseln kan hantera skruvar från M1.6 till M6, och längder upp till 50 mm. Vridmomentet är 0,15 Nm till 5 Nm och mejseln är ESD-säker.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)