JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lunds millimetervågsantenn drar in 6,5 miljoner

Nystartade Beammwave kommersialiserar teknik som gör det enklare att addera lobformning på 28 GHz- och 39 GHz-banden i smartmobiler och IoT-noder. Företaget fyller på kassan med 6,5 miljoner kronor.

– Genom investeringen har vi nu möjlighet att ta tydliga steg mot färdig produkt. För användning av flertalet kommande 5G-applikationer i mobila enheter krävs ny teknologi som vi nu ska leverera. Det är väldigt roligt att vi lyckats samla så mycket teknisk och kommersiell kompetens till bolaget, säger Stefan Svedberg, vd i Beammwave i ett pressmeddelande.

Företagets lösning bygger på att det går att integrera rf-kretsarna, lågbrusförstärkare, filter och antennelement i en liten modul som inte är större än 3x3 mm.

För 5G finns två intressanta band, 28 GHz och 39 GHz där modulen levererar en analog signal med en bandbredd på 200 till 400 MHz som sedan processas av terminalens basband.

Förutom kapitaltillskottet kliver Fredrik Rosenqvist, med bakgrund i både Saab Ventures och Eon, in som ordförande medan Bengt Lindoff, en av Sveriges mest produktiva uppfinnare en operativ roll som systemarkitekt.

Av de 6,5 miljoner kronorna kommer 2,8 miljoner från Almi Invest. I emissionen deltar även LU Holding och affärsänglar, däribland Thomas Rex med bakgrund i Ericsson, Fingerprint Cards och Acconeer.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)