JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Tids- och frekvensspecialisten Pendulum har under sommaren förvärvat Detectus i Malung. Företaget utvecklar och säljer EMC-skannrar.

Bakgrund

Pendulum hamnade återigen i svenska händer i januari 2017 när entreprenören Harald Kruger köpte tillbaka verksamheten från franska Orolia. Utveckling, produktion och service av instrumenten sker i polska Banino, nära Gdansk, hos kontraktstillverkaren Altaria Solutions som likaledes ägs av Harald Kruger.

Han står också bakom distributören Testhouse Nordic.

För ett halvår sedan köpte Pendulum Chalmersavknoppningen FLC Electronics. Företaget har sedan 1993 utvecklat och sålt instrument till framförallt företag och forskare som sysslar med LCD-teknik, mikromekanik och piezoelektriska komponenter.

Nu kompletteras portföljen av test- och mätinstrument med EMC-skannrar i och med köpet av Detectus. Företaget startade 1994 och utvecklar skannrar för att mäta elektriska och magnetiska fält liksom yttemperaturen på elektronikprodukter.

– De gamla ägarna Jan Eriksson och Anders Eriksson stannar kvar som anställda hos oss, och kan nu koncentrera sig på roliga saker som nyutveckling och försäljning, skriver Staffan Johansson i ett email till Elektroniktidningen.

Han arbetar med global marknadsföring på Pendulum.

– Detectus kommer att jobba vidare som tidigare men vi kommer tillsammans att ha starkare ”muskler” för att komma ut på marknaden ”World Wide” och utveckla nya produkter, skriver Jan Eriksson i ett email till Elektroniktidningen.

EMC-skannrarna kommer att säljas under dubbla varumärken, både Detectus och Pendulum.

– Vi ser klara synergier i vårt distributionsnätverk där i synnerhet våra R&D-kunder är en typisk målgrupp. Och fler produkter i portföljen för samma kundgrupp gör våra distributörer nöjdare, skriver Staffan Johansson.

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)