JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cevt byter inriktning – varslar 180 i Göteborg

Geelyägda Cevt som bland annat utvecklat CMA-plattformen som används i Volvo V40, ska byta inriktning mot mobilitetslösningar. 180 anställda varslas plus att ett oklart antal konsulter får lämna, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Vi utvecklar fordon för framtidens transporter och delvis behövs nu annan kompetens, säger Cevts vd Mats Fägerhag till GP.

Företaget startade 2013 och sysselsätter idag cirka 2000 personer inklusive konsulter. Bland annat har Cevt tagit fram CMA-plattformen, som används av Volvo liksom av Lynk, Polestar och Geely.

– För ett par år sedan fick vi också en bredare roll inom Geely, där vi gick till att vara ett innovationscentrum för hela gruppen. Vi utvecklade inte bara för Volvo och Geely, utan även för exempelvis Lotus, säger Mats Fägerhag.

I fjol skedde en uppdelning mellan hårdvaruutveckling och mjukvaruutveckling och företaget anställde en mjukvaruchef.

– I och med att vi byter inriktning så uppstår en övertalighet. Varslet på 180 tjänster är ett tak, nu inleds MBL-förhandlingar med facket, säger Mats Fägerhag till GP.

De mobilitetslösningar som Cevt sedan ett par års tid arbetat med omfattar bland annat mjukvaruuppgradering för uppkopplade bilar, infotainment, självkörande teknik, interiörlösningar och eldrift.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)