JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Standardiseringsorganisationen Zigbee vill öka det lokala intresset för sitt kommunikationsprotokoll och startar därför en europeisk intressegrupp. Ordförandeskapet hamnar hos möbeljätten Ikea som använder Zigbee för sina uppkopplade produkter till det smarta hemmet.

Att företagets använder Zigbee som kommunikationsprotokoll i de smarta produkterna är inget som användarna behöver fundera på. Inte ens på Ikeas sajt hittar man någon information om det.

För snart ett år sedan tog Ikea plats i Zigbees ledningsgrupp tillsammans med bland annat Amazon, Comcast, NXP, Schneider, Signify, Silicon Labs och Texas Instruments.

– Genom att ta plats i ledningsgruppen för Zigbee Alliance får vi en bättre möjlighet att påverka den globala IoT-rörelsen vad gäller kommunikationsteknik, design och upplevelse, sade Ulf Axelsson i ett pressmeddelande i december 2019.

Han är IoT-arkitekt på Ikea Home Smart och även den som blir ordförande i den europeiska intressegruppen.

Målet med den lokala organisationen är att:

  • Ge input ur ett europeiskt perspektiv till styrelsen
  • Samla in och sprida information om de lagar och den standardisering som tas fram i Europa för att Zigbee ska kunna bevaras som en global IoT-standard.
  • Sprida information om Zigbeeprojektet Chip till de europeiska medlemmarna
  • Bidra till att sprida information och standarden i Europa och bistå med talare till olika arrangemang
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus