JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Chalmersforskaren Jon Bokrantz har fått ett hederspris i en välrenommerad tävling där doktorsavhandlingar från en rad olika länder jämförs och bedöms. Hans doktorsavhandling med fokus på smart underhåll i industrin bedöms som "highly commended" - mycket berömvärt.

Jon Bokrantz

– Jag är väldigt tacksam att få denna utmärkelse och ser det som ett kvitto på det jag lyckades åstadkomma under mina fem intensiva år som doktorand, säger Jon Bokrantz i ett pressmeddelande.

Hans avhandling heter ”Smart Maintenance - maintenance in digitalised manufacturing”. Den syftar till att säkerställa effektiv och hållbar produktion genom implementeringen av smart underhåll i en allt mer digitaliserad industri.

Förutom att den utforskar framtida scenarier för underhåll i digitaliserad industri, beskriver den ett konceptet kallat Smart Maintenance, samt utvecklar och validerar ett mätinstrument för att utvärdera hur långt fabriker kommit i sin implementering av Smart Maintenance.

I sin forskning har Jon Bokrantz, involverat hundratals industriella experter i Sverige. Det har, enligt pressmeddelandet, banat väg för att resultaten nu flitigt används för att stötta den strategiska utvecklingen av industriföretag runt om i landet.

Nu uppmärksammas även hans arbeta av det vetenskapliga förlaget Emerald Publishing Limited, som belönat det med utmärkelsen "Highly Commended winner of the 2020 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research Award” i kategorin Operations & Production Management.

– Min drivkraft har varit att bedriva forskning av högsta akademiska kvalitet som får stort genomslag i industrin, och denna utmärkelse kommer motivera mig att fortsätta på samma spår i min vidare forskning och undervisning, kommenterar Jon Bokrantz.

Här kan du läsa mer om avhandlingen ”Smart Maintenance - maintenance in digitalised manufacturing” (länk).

Emerald Publishing Limited grundades i Storbritannien 1967 och är ett vetenskapligt förlag för akademiska böcker och tidskrifter inom områdena management, ekonomi, biblioteksstudier, hälsovård och teknik.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus