JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stoneridge prisat för sitt Leanarbete

Igår fick fordonsunderleverantören Stoneridge pris som årets Leanföretag. Priset delades ut för 16:e gången under Leankonferensen i Göteborg.

I år var två av tre finalister från elektronikbranschen. Förutom Stoneridge med fabrik i Örebro var kontrakstillverkaren Delta Nordic med fabrik i Örnsköldsvik i final. Den tredje finalisten var läkemedelstillverkaren BBI Healthcare i Gnesta.

Svenska Leanpriset har delats ut av den ideella föreningen Lean Forum sedan 2008. Bland de tidigare vinnarna finns Cancerrehabiliteringsmottagningen vid Skånes universitetssjukvård, Newbody, Malmö stad, S:t Görans sjukhus, AstraZeneca och Parker Hannifin.

Årets vinnare blev Stoneridge, som är en underleverantör till fordonsindustrin med nio fabriker och tio utvecklingscenter runt om i världen. Fabriken i Örebro har ungefär 200 anställda och omsätter 1,2 miljarder kronor per år.

Det finns 25 tillverkningslinor som sätter ihop mekanik, elektronik och mjukvara till produkter som exempelvis instrumentpaneler som visar hastigheten eller system där kameror ersatt backspeglarna.

Fabriken har ett krav på sig att förbättra produktiviteten med 10 procent per år.

– Utan Lean hade vi inte funnits kvar, vi hade varit alldeles för dyra.

Det sade Cecilia Hägg på Stoneridge när företaget presenterade sig inför prisutdelningen.

Juryns motivering till priset lyder:

Med långsiktig inriktning på lokal överlevnad i en hårt konkurrensutsatt bransch har Stoneridge AB i Örebro skapat en leankultur där närvarande chefer och engagerade medarbetare framgångsrikt uppfyller de krävande kundernas krav. 

Enkelhet, digitalisering och visualisering är ledord då den tillåtande ledningen utmanar medarbetarna att prova sig fram till vinnande koncept och utökade affärer.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)