JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 1 december 2021 VECKA 48

Ödgärd Andersson har utnämts till chef för Zenseact, Volvos mjukvarubolag för självkörning. Idag är hon ansvarig för digitalisering hos biltillverkaren.

I våras beslutade sig Volvo Cars och Veoneer för att dela upp det samägda mjukvarubolaget Zenuity. Veoneer fick en mindre del som var inriktad mot förarassistans, ett område som är kommersiellt redan idag, medan Volvo tog större delen med fokus på självkörning.

Förra veckan relanserade Volvo sin del av Zenuity som Zenseact och nu står det klart att Ödgärd Andersson tar över som chef efter Dennis Nobelius som gått till Polestar, biltillverkaren som ägs gemensamt av Volvo och Geely.

Ödgärd Andersson rekryterades från Ericsson år 2016 och fick ansvar för mjukvaru- och elektronikutvecklingen. Våren 2019 utsågs hon till digitaliseringschef. Från den första november får hon högsta ansvaret för Zenseact med cirka 600 anställda på kontor i Göteborg och Shanghai, Kina.

Zenseact första produkt kan komma att bli Highway Pilot, oövervakad självkörning på motorväg under vissa betingelser. Funktionen utvecklas för Volvos nästa plattform SPA2 där de första modellerna ska komma år 2022.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus