JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Inbyggnadskonsulten Prevas vill växa och köper hela konsultgruppen Evotech inklusive resterande minoritetsaktier i dotterbolagen Tritech och Deva Mecaneyes.

Aktierna värderas till sammanlagt cirka 270 miljoner kronor. Ägarna i Evotech och även de operativa minoriteterna i Tritech Technology och Deva Mecaneyes blir delägare i Prevas.

Förvärvet är villkorat av att Prevas får mer än 90 procent av aktierna i koncernens moderbolag FiloProcess Holding.

– Personligen tycker jag detta är riktigt roligt, säger Johan Strid, vd för Prevas.

– Tillsammans blir vi 800 medarbetare som brinner för att göra gott med teknikens möjligheter. Vi ligger väldigt nära varandra i syn på ledarskap samt företagskultur och våra kunder får tillgång till en starkare samarbetspartner

Samgåendet ger enligt Prevas en betydelsefull förstärkning på flera orter.  

Deva Mecaneyes har sin styrka inom produktionsutveckling för industri och har 100 medarbetare i Västerås.  FiloProcess är expert inom PLM (Product Life Cycle Management) med 20 medarbetare i Stockholm. Tritech Technology inklusive dotterbolag har 140 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Linköping och ett mindre försäljningskontor i Helsingfors.

Kallelse till en extra bolagsstämma kommer att publiceras inom några veckor och ett prospekt kommer att offentliggöras innan förvärvet genomförs, vilket beräknas ske den 4 januari 2021.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus