JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Connected Factory Exchange, CFX, ska få alla maskiner att prata samma språk. Standarden har tagits fram av branschorganisationen IPC, som kör en gratis och en timme långt webbevent den 10 november för alla som är nyfikna på CFX.

Det har länge gått att hämta data från de pastatryckare, ytmonteringsmaskiner, lödugnar, testsystem och annan utrustning som används vid elektroniktillverkning, men de har alla haft sina egna sätt att kommunicera och leverera data.

Connected Factory Exchange, CFX, ska få alla att prata samma språk. Därmed slipper man spendera tid och resurser på att skapa översättningsprogram så att data kan nyttjas av överordnade system som används för att optimera och styra tillverkningsprocessen.

Den första versionen av CFX kom i maj 2019 och IPC har marknadsfört standarden i olika omgångar. Nu är det dags igen. Tisdag den 10:e november klockan 15:00 startar en webbsändning som pågår en timme.

Det är gratis att delta men du måste registrera dig. Passar inte tiden kan du se sändningen i efterhand om du registrerat dig.

Mer information och anmälan finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)